top logo

Prill 25, 1948, në 10: 00 jam, transmetuar një stacion të ri Kuban: Zbavitje Vala CMQ Circuit, e cila më pas u bë CMBF, Radio Musical Nacional.

Doli me iniciativën e pianistit dhe studiues Orlando Martinez, i cili do të jetë drejtori i saj deri 1969 në mënyrë që të sigurojë më të mirë klasike të epokës CMBF repertorin universal. Pra, çdo ditë propozimi ishte dëgjuar më zërin e folësit: Muzikë Featuring dhe vetëm muzikë .

Qëllimi fillestar të emetuesit është në përputhje të plotë me, dhe kjo ishte e njohur në 1958, kur Martinez ishte urdhëruar të Meritës të Republikës Italiane për përhapjen sistematike të artit operës në Kubë.

Excellence i transmetimeve të tij ishte vendimtar, në tetor 1961, ai u bë zinxhir kombëtare, duke marrë emrin e saj përfundimtar: CMBF, Radio Musical Nacional. Nga ai moment ai filloi një fazë të re në përmbajtjen e tyre. Ishte pastaj se ai filloi të paguajnë më shumë vëmendje për programet e lajmeve, promovimi kulturor dhe prania e muzikës kubane, e cila deri atëherë u përhap vetëm përjashtimisht.

Radio Musical Nacional adresa faqen zyrtare është www.cmbfradio.cu

Radio Musical Nacional
speakermuzikëspeaker
Please wait 20 seconds Or Click on to Play.…

Na dërgoni problemi juaj


[ Cuba : Radio Musical Nacional ]