666 ABC Canberra

Info koment Stacione raport

666 (i njohur më parë si 2CN) filloi transmetimin në janar 1953, duke sjellë një stacion të dytë ABC në kryeqytet kombëtare. (2CY, ose Radio Kombëtare siç është e njohur tani, filloi transmetimin këtu në dhjetor 1938.) Ky stacion shtesë ishte i lidhur në shërbimin kombëtar të transmetimit nga një linjë nga Sydney. si 666 transmetuesit ishte i një fuqie të ulët dhe frekuenca e lartë ajo nuk ka mjaft të ketë të njëjtin mbulim si 2CY. Për këtë arsye 2CY vazhduar për të kryer programimit rajonal, ndërsa 666 filloi në shërbim të komunitetit lokal me programet Canberra bazuara. Faqja zyrtare e 666 ABC Canberra është www.abc.net.au/canberra

Vend: Australia

Zhanret: /

loading...

Australia Radio Stations

Popular Stations