top logo
4ZZ-FM Brisbane t'ju sjellë stereo FM shkëmb në një frekuencë të 105.7 megahertz,"John Woods 12 mesditë dhjetor 8 1975. 4Transmetimi i parë Zzz në dhjetor 8 1975 sinjalizoi një revolucion në radio Australiane. Kush është 'nuk do të merrni mashtrohen Again "u transmetua në Brisbane për herë të parë në stereo lavdishme FM. 4ZZZ ishte edhe komuniteti i parë FM transmetuesi në Australi dhe pioneered luajtur e muzikës bashkëkohore Australian në këto brigje. Një racë e re e radio stacionit të ishte në zhvillim përreth vendit në sajë të një nisme të qeverisë Whitlam dhe në Brisbane ajo mori formën e 4ZZZ. Në kohën Australia kishte përqendrimin e dytë më të lartë të pronësisë së medias në botën perëndimore dhe radio ishte një formë e medias që ka qenë e lehtë të arritshme dhe mund të ndihmojë në promovimin e diversitetit që ishte e nevojshme aq keq. Stacioni ashtu siç është sot, u rrit nga një ide në lidhje me fillimin e një radio stacioni pirat në një stacion plotësisht legit falë një grup i aktivistëve të caktuara politike dhe studentët e Universitetit Queensland. Shenja ynë i parë ishte thirrja 4ZZ, kur një licencë eksperimentale është dhënë për në shkurt 1974. Kjo u ndryshua më vonë të tanishme shenjë sonë thirrjes, kur Bordi i Kontrollit Transmetimeve kërkohet gjitha stacionet FM të ketë tre letër thirrje-shenja. Edhe pse shkuam të ajrit në 1975, Aktivitetet e filluar shumë kohë para se. Në të vërtetë, Takimi i parë ishte në korrik 14 1971. Që nga ajo kohë e deri më sot ajo ka qenë puna e palodhur e një pjesë të vogël të vullnetarëve që ka mbajtur stacionin duke ecur mirë. Jo vetëm që këta njerëz të mbajtur në stacionin e shkuar, por ata mbajnë idenë e në shërbim të komunitetit nëpërmjet radios gjallë, konceptuar nga ata njerëz largpamëse mënyrë mbrapa në 1971. Ju mund të ndihmojë për të mbajtur 4ZZZ në ajër me blerjen e disa mallrave gjobë 4ZZZ dispozicion nga stacioni ose në 4ZZZ ngjarjeve. Faqja zyrtare e 4ZZZ FM është www.4zzzfm.org.au
4ZZZ FM
speakermuzikëspeaker
Please wait 20 seconds Or Click on to Play.…

Na dërgoni problemi juaj


[ Australia : 4ZZZ FM ]